Jordnötskladdkaka
KAKA:
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 ½ dl mjöl
1 dl kakao
1 förpackning kolafyllda chokladbitar,
jag tar alltid Center.

TOPPING:
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter
Gör så här:
KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant (det spelar egentligen ingen roll).
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner smeten tillsammans med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter.
5) Låt svalna och lossa sedan formens kant. (Om det går att ta bort kanten så klart).
TOPPING:
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Servera sedan med grädde eller något gott till.
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 ½ dl mjöl
1 dl kakao
1 förpackning kolafyllda chokladbitar,
jag tar alltid Center.

TOPPING:
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter
Gör så här:
KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant (det spelar egentligen ingen roll).
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner smeten tillsammans med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter.
5) Låt svalna och lossa sedan formens kant. (Om det går att ta bort kanten så klart).
TOPPING:
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Servera sedan med grädde eller något gott till.
Kommentarer
Trackback